Aantrekkelijke Premie & Uitstekende Service

Levens verzekering

De letterlijke betekenis van een levensverzekering is:

Een overeenkomst tot het doen van uitkeringen door een verzekeraar tegen premiebetaling door de verzekeringnemer, in verband met leven of overlijden van de verzekerde. Voorbeelden van levensverzekeringen zijn: overlijdensrisico-, pensioen- en nabestaanden verzekering.

Een levensverzekering is een sommenverzekering:

Deze keert een van tevoren afgesproken bedrag uit wanneer het onzekere voorval zich voordoet, dit ongeacht de werkelijke schade. Een sommenverzekering wordt afgesloten op het leven of de gezondheid van een persoon.

Andere sommenverzekeringen zijn ongevallen– en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen Deze verzekeringen worden gesloten in de persoonlijke sfeer (individuele overlijdensrisico, nabestaanden-lijfrenteverzekeringen) en bij ondernemingen (pensioen- en nabestaandenverzekeringen).

In de overheidssfeer kan het gaan om verzekeringen voor wethouders (zgn. APPA-regeling); de pensioenregeling van de overheden is ondergebracht bij het ABP.

Doel van levensverzekeringen

Als u op zoek bent naar meer informatie over de levensverzekering heeft u meestal een bepaald doel voor ogen. Misschien denkt u aan het afsluiten van een levensverzekering en wilt u zich verdiepen in de mogelijkheden. Of mogelijk heeft u in het verleden een premie aan een verzekeraar betaald, en keert de maatschappij het bedrag nu uit. Hieronder geven wij u informatie over doelen en de bijbehorende levensverzekeringen.

Pensioen

Zo’n 90% van de werknemers bouwt pensioen op via de werkgever. Soms is dat bij een verzekeraar, vaak bij een pensioenfonds. De meeste ondernemers moeten zelf geld opzij zetten voor later. Denkt u dat uw pensioeninkomen onvoldoende is of moet u zelf iets regelen voor na uw pensioendatum, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Hypotheek

Een levensverzekering kan ook goed van pas komen bij de hypotheek. Met een levenpolis kunt u een kapitaal opbouwen waarmee u op de einddatum de hypotheekschuld aflost. Een levensverzekering biedt uw nabestaanden de mogelijkheid om na uw overlijden de hypotheek af te lossen of de maandlasten te betalen.

Nabestaanden

Met het afsluiten van een levensverzekering kunt u voorkomen dat de nabestaanden na uw overlijden niet meer op de oude voet verder kunnen leven. Er zijn verschillende manieren waarop u iets kunt regelen voor de achterblijvers.

Vrijkomende lijfrente

Heeft u in het verleden eenmalig of vaker een premie voor een lijfrenteverzekering betaald? Dan valt het bedrag op het afgesproken moment vrij. De opbrengst van de levensverzekering moet u verplicht gebruiken voor de aankoop van een lijfrente uitkering.

Ontslagvergoeding

Als u wordt ontslagen, heeft u meestal recht op een vergoeding van uw werkgever. Dit bedrag, ook wel transitievergoeding genoemd, kunt u direct op uw bankrekening laten storten. In plaats daarvan kunt u de ontslagvergoeding ook gebruiken als premie voor een levensverzekering.

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Pech Onderweg

Voorkom dat u onderweg met autopech komt te staan. Regel uw zaken goed, een kleine moeite voor een groot gemak.

Lees meer +

Schade Melden

Krijgt u te maken krijgt met schade of een ongeluk? Stel M.G. Assurantiën dan zo snel mogelijk op de hoogte zodat we u zo snel mogelijk kunnen helpen.

Contact Ons +

Klacht Indienen

Wij doen onze uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat u ergens ontevreden over bent.

Lees Meer +