Aantrekkelijke Premie & Uitstekende Service

Klacht Indienen

Waar kan ik terecht als ik een klacht heb over mijn verzekeraar, of tussenpersoon zoals M.G. Assurantiën? Als u een klacht heeft over een verzekeraar raden wij u aan om dit eerst bij ons te melden. Op deze manier kunnen we samen met u en de verzekeraar kijken of we er onderling uit kunnen komen. In dit proces zullen wij van M.G. Assurantiën bemiddelen. Heeft u een klacht over ons? Ook dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst contact met ons op te nemen zodat we kunnen kijken of we samen tot een oplossing kunnen komen. Als dit niet lukt, kunt u alsnog een officiële klacht in dienen. 

Het indienen van een officiële klacht kan tot een jaar na het voorval. Het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) is een onafhankelijke organisatie waar u klachten kunt indienen over verzekeraars en tussenpersonen.

Meestal zal de Ombudsman Financiële Dienstverlening van het Klachteninstituut proberen uw klacht op te lossen. Hij kijkt of de klacht redelijk en billijk is en of de verzekeraar of tussenpersoon zorgvuldig heeft gehandeld. De bemiddeling bij de klacht is gratis. Het Kifid geeft ook informatie, uitleg en advies. Op de site www.kifid.nl vindt u veel informatie en een stappen plan hoe u een klacht kunt indienen.

Voor zorgverzekeringen bestaat een aparte instantie. Zo kunt u voor geschillen over de (aanvullende) zorgverzekering of het niet naleven van de gedragscode van de zorgverzekeraar terecht bij de Ombudsman Zorgverzekeringen (gratis). Deze Ombudsman werkt bij de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen.

Vaak worden klachten naar tevredenheid afgehandeld, maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Een volgende stap is dan een civiele procedure (een rechtszaak) bij de burgerlijk rechter. Weet u niet wat u het beste kunt doen, vraag dan advies aan sociaal raadslieden. Zij kunnen desgewenst ook namens u een klacht indienen.

Pech Onderweg

Voorkom dat u onderweg met autopech komt te staan. Regel uw zaken goed, een kleine moeite voor een groot gemak.

Lees meer +

Schade Melden

Krijgt u te maken krijgt met schade of een ongeluk? Stel M.G. Assurantiën dan zo snel mogelijk op de hoogte zodat we u zo snel mogelijk kunnen helpen.

Contact Ons +

Klacht Indienen

Wij doen onze uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat u ergens ontevreden over bent.

Lees Meer +