Aantrekkelijke Premie & Uitstekende Service

Autoverzekering

Wat is een autoverzekering en waar dient het voor?

Momenteel telt Nederland meer dan 8 miljoen auto's. Deze auto's veroorzaken op jaarbasis een heleboel ongelukken. Bij deze ongelukken ontstaat vaak aanzienlijke schade, zowel materieel als fysiek. Een autoverzekering dekt de schade die hierbij veroorzaakt wordt. Dit kan schade aan uw eigen auto zijn, maar ook schade die u zelf heeft toegebracht aan een andere auto. 

De Europese Unie heeft besloten dat iedereen die in Europa woont, en in het bezit is van een motorvoertuig, verplicht is om hier een verzekering voor af te sluiten. De eigenaar van een motorvoertuig (zoals een auto) is daarmee verplicht om een verzekering af te sluiten waarmee in ieder geval alle schade die (de bestuurder van) zijn auto in het verkeer aan andere personen of voertuigen toebrengt, dekt. Omdat deze verzekering verplicht is, wordt het een WA- verzekering genoemd. (WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid). De WA autoverzekering neemt dus de kosten op zich waarvoor de bestuurder aansprakelijk is. Echter zijn er ook nog aanvullende verzekeringen die tevens de schade aan uw auto dekken. 

Welke autoverzekering past er bij u en uw wensen?

De leeftijd van de auto kan helpen bepalen welke soort autoverzekering het beste bij uw auto en uw wensen past. Hieronder staan de drie varianten voor u beschreven:

1. WA (wettelijke aansprakelijkheid)
Zoals eerder genoemd is deze verzekering verplicht. De WA verzekering biedt geen dekking bij schade aan uw eigen auto, maar verzekert u wel tegen de schade die u met uw auto onverhoopt toebrengt aan andere personen of eigendommen. Voor auto's van tien jaar of ouder is deze verzekering vaak interessant. Een aanvullende verzekering is dan vaak overbodig gezien de waarde van de auto. 

2. WA Beperkt Casco
U komt zeer in aanmerking voor deze verzekering wanneer uw auto vier tot acht jaar oud is. Met deze variant bent u verzekerd wanneer u schade aanricht aan derden toebrengt, maar daarnaast ook tegen een aantal schades van buitenaf. Hierbij kunt u denken aan brand, diefstal, ruitbreuk, storm, hagel en aanrijding met wild.

3. WA Volledige Casco (all risk dekking)
Naast de wettelijk verplichte WA dekking bent u met deze verzekering verzekerd tegen schade aan zowel uw eigen auto en eigendommen, evenals schade aan de auto en eigendommen van de derde. Ongeacht de schuldige, worden de kosten vergoedt. Deze verzekering is vaak van toepassing voor u wanneer uw auto een jaar of jonger is.

Toch maar die extraatjes er bij?

Helaas biedt een autoverzekering bij sommige gevallen niet voldoende dekking. U hebt bijvoorbeeld geen dekking op geschillen die ontstaan bij het deelnemen aan het verkeer of wanneer één van uw passagiers iets overkomt. Gelukkig bestaan er aanvullende dekkingen zodat u net die extra zekerheid hebt bij het deelnemen aan het verkeer. Hieronder slaan deze handige aanvullende dekkingen voor u beschreven.

- Rechtsbijstandverzekering (RB)
Als verkeersdeelnemer loopt u altijd het risico om in een verkeersongeval verwikkeld te raken. Daarbij kunnen de kosten van materiële en/of letselschade enorm oplopen. In sommige gevallen is het helaas zo dat u geen schadevergoeding krijgt van uw verzekeraar of van de verzekeraar van de wederpartij. Daarom heeft u met een rechtsbijstandverzekering het recht, waar u recht op heeft!

- Ongevallenverzekering inzittenden (OVI)
Deze verzekering geeft uw gezin en/of uw passagiers de zekerheid van een uitkering, wanneer u en/of uw passagiers onverhoopt komt te overlijden of blijvend invalide raakt door toe doen van een ongeval. U krijgt dan een uitkering gebaseerd op een van te voren vastgesteld verzekerd bedrag.

Daarnaast is deze aanvullende verzekering bedoeld om persoonlijke kosten van de bestuurder als gevolg van een ongeval te compenseren. Denk bijvoorbeeld aan een inkomensverschil bij blijvende invaliditeit, (extra) kinderopvang of huishoudelijke hulp. Indien nodig keert deze verzekering ter compensatie van de persoonlijke kosten levenslang uit.

- Schadeverzekering inzittenden (SVI)
Wanneer u zeker wilt zijn van schadevergoeding aan de bestuurder en inzittenden in uw auto is de Schadeverzekering Inzittenden (SVI) iets voor u! De schadeverzekering inzittenden kijkt niet naar wie er schuldig is geweest bij het ongeluk, maar vergoed de geleden schade van de bestuurder en de inzittenden die zich in uw auto bevinden, ongeacht de verdere omstandigheden. Schadevergoedingen betreffen hier letselschade, materiële schade en zogenoemde gevolg schade (medische kosten, inkomstenverlies, schade aan bagage/kleding en dergelijke). De schade aan de auto zelf is bij deze verzekering dus niet meegenomen, het betreft enkel de inzittenden.

- No-Claim beschermer
Stelt u zichzelf dit even voor.. U rijdt jaren lang schadevrij en dan opeens bent u betrokken bij een aanrijding die ook nog eens uw schuld is! Een ware nachtmerrie voor alle verkeersdeelnemers. Normaal valt u terug op de bonus/malus-ladder wat ten koste gaat van uw opgebouwde no-claim korting. Daarvoor hebben we een no-claim beschermer in het verzekeringsleven geroepen waarbij u één schadeclaim per jaar kunt permitteren, zonder dat u inlevert aan uw huidige premie korting, idealer kunnen we het niet maken!

- Bonus/malus-regeling, hoe werkt dat?
De bonus/malus-regeling werkt als volgt: bij de bonus gaat de regeling zo te werk; zolang u tijdens de looptijd van uw autoverzekering géén schade claimt, bouwt u schadevrije jaren op. U klimt dan elk jaar één trede omhoog op de bonus/malus-ladder. Hierdoor neemt de no-claim korting (bonus) toe. Anderzijds is er ook de malus regeling. Deze treedt in werking zodra u uw schade claimt. Dan daalt u op de ladder. Uw no-claim korting daalt, waardoor uw premie stijgt.

Om terugval in korting te voorkomen, kan het verstandig zijn om kleine schades uit eigen zak te betalen, zodat u deze niet hoeft te claimen en de stijging in premie kunt voorkomen. Als u bij een ongeval niet schuldig bent vindt er uiteraard geen terugval plaats. De verzekeraar verhaalt dan de schade op een schuldige wederpartij. Uw premie korting blijft dan ongewijzigd!

Pech Onderweg

Voorkom dat u onderweg met autopech komt te staan. Regel uw zaken goed, een kleine moeite voor een groot gemak.

Lees meer +

Schade Melden

Krijgt u te maken krijgt met schade of een ongeluk? Stel M.G. Assurantiën dan zo snel mogelijk op de hoogte zodat we u zo snel mogelijk kunnen helpen.

Contact Ons +

Klacht Indienen

Wij doen onze uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat u ergens ontevreden over bent.

Lees Meer +